24 palacsinta,
0,75 kg tehéntúró,
25 dkg porcukor,
15 g vanillincukor,
10 dkg mazsola,
2 tojás,
0,5 dl sütőrum,
3 dl tejföl,
2 púpozott ek. kristálycukor
|
A palacsintákat megsütjük (lásd a lap alján a kapcsolódó anyagoknál). A tehéntúrót áttörjük és összekeverjük 25 dkg porcukorral, 10 g vaníliás cukorral, 10 dkg mazsolával, két tojással, 0,5 dl rummal és pár kanálnyi tejföllel, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Rákenjük a palacsintákra és felcsavarjuk azokat. Vajjal kikent tűzálló tál aljára terítünk egy töltetlen palacsintát, majd ráhelyezünk egy sor túróval töltöttet. Leöntjük pár kanál (a kristálycukorral és 5 g vaníliáscukorral kikevert) tejföllel, majd keresztben rárakunk még egy sor palacsintát, szintén meglocsolva a csodás tejföllel. Ezt addig ismételjük, míg a töltött palacsinta el nem fogy. A tetejét betakarjuk üres palacsintával, befedjük, és közepes meleg (190 fok) sütőben 20-30 percig sütjük, míg a felső palacsinta meg nem pirul. Melegen és hidegen is egyformán nagyon finom.
Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.
JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|